خبرگزاری مهر -گروه استانها، مریم بیگی: استان چهارمحال و بختیاری یک استان بکر بهشمار میرود، اگر بتوانیم با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و فعال کردن بخشهای دولتی بخت خفته گردشگری را در این استان بیدار کنیم و همچنین علاوه بر جذب گردشگر داخلی نسبت به فراهم کردن شرایط حضور گردشگران خارجی نیز در استان اقدام کنیم، شاید این رکود حاکم شکسته شود.
چهارمحال و بختیاری بخشی از فرهنگ و تمدن کشور ایران محسوب میشود، بناهای تاریخی به جا مانده از دوران مختلف نشاندهنده این مساله است، همچنین این استان را روزگاری مهد آب، آئینه و آفتاب مینامیدند، چشمههای جوشان، رودخانههای خروشان، قلههای پر از برف، جنگلهای بلوط، آبشارهای چشمنواز و تالابهای زیبا هر کدام یک ظرفیت بالقوه برای رونق گردشگری در این استان هستند و نباید بگذاریم رونق اقتصاد گردشگری در این استان در گرو اما و اگرها بماند.
باید به این نکته توجه کرد که چهارمحال و بختیاری از قافله جذب توریست خارجی عقب مانده است، تعداد گردشگران خارجی وارد شده به این استان بسیار اندک است، این در حالیست که استان اصفهان که در مجاورت این استان قرار دارد، سهم بالایی از توریستهای خارجی ورودی به کشور را به خود اختصاص داده است.
مساله جذب توریست نباید پیچیده شود
پدر گردشگری ایران در سفر به شهرکرد با بیان اینکه باید به سمت توسعه گردشگری حرکت کنیم، اظهار کرد: کلمه رشد گردشگری اشتباه است، توسعه یک فرآیند کیفی و رشد یک فرآیند کمی است.
طالع ماسوله افزود: مشکل گردشگری در ایران ریشهای است و نمیتوان آن را تنها به زیرساخت ارتباط داد، باید تبلیغات مسموم علیه ایران را خنثی کنیم.
وی با تأکید بر اینکه فرهنگ ایران برای مردم دنیا جذاب است، خاطرنشان کرد: اما نتوانستیم فرهنگ خود را به درستی به دنیا معرفی کنیم، استراتژی کشورهای غربی این است که اجازه ندهد کشور پیشرفت کند، اما در برخی استانها شاهد کمکاری در حوزه گردشگری هستیم.
طالع ماسوله با بیان اینکه باید فرهنگ استفاده از المانهای صنایعدستی چهارمحال و بختیاری جا بیفتد، گفت: مسئله جذب توریست نباید پیچیده شود.
وی با بیان اینکه امروز ۸۰ درصد توسعه مربوط به سلولهای مغزی و ۲۰ درصد به پول است، گفت: ایران برای توسعه مشکل مالی ندارد، بلکه با مشکل مهندسی منابع مالی روبرو است.
طالع ماسوله افزود: اجازه زمینخواری ندهید تا اراضی استان به طرحهای گردشگری ناب تبدیل شود و آیندگان ما را محکوم نکنند.
پدر گردشگری ایران با اشاره به موقعیت جغرافیایی چهارمحال و بختیاری، یادآور شد: این استان قطب گردشگری خدادادی است، استانهای همجوار این استان بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون جمعیت دارند و میتوان از این ظرفیت برای جذب گردشگر در حوزه طبیعتگردی بهرهمند شد.
وی گفت: تپههای تاریخی چهارمحال و بختیاری باید مورد توجه جدی قرار بگیرد و همچنین مطالعات علمی بر روی آنها انجام شود.
گردشگری هنر نرخ اشتغال بالایی دارد
بنیانگذار گردشگری هنری ایران در حاشیه سفر به شهرکرد در گفتوگو با خبرنگار مهر؛ با اشاره به اینکه هدف اصلی ارائه راهکار در حوزه گردشگری هنری، راهکاری برای توسعه گردشگری در چهارمحال و بختیاری است، اظهار کرد: پتانسیلهای گردشگری فرهنگی در این استان بسیار زیاد است.
سیده محبوبه کاظمی دولابی با تاکید بر اینکه هنر یک منبع اقتصادی برای درآمدزایی است، گفت: گردشگری هنر نرخ اشتغال بالایی دارد.
کاظمی با بیان اینکه ایران در حوزه صنایع دستی جزو ۳ ابر قدرت بزرگ جهان محسوب میشود، عنوان کرد: اما در حوزه اقتصادی صنایعدستی رتبه ۱۱۷ را داریم، اما چین و هند در این حوزه قوی عمل کردهاند.
بنیانگذار گردشگری هنری در ایران یادآور شد: باید بر روی برندهای صنایعدستی در روستاها و شهرهای مختلف کار کنیم.
۴۵۱ نقطه گردشگری در چهارمحال و بختیاری وجود دارد
علیرضا جیلان مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با خبرنگار مهر، در خصوص وضعیت گردشگری در این استان، اظهار کرد: باید از تجربیات افرادی که دارای علم و تجربه هستند، استفاده شود تا بتوانیم پتانسیلهای استان را در فعال کنیم.
وی افزود: سه بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری میتوانند در ایجاد اشتغال نقش بسیاری داشته باشند لذا باید از علم به روز در این عرصه استفاده شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه اقتصاد گردشگری استان چهارمحال و بختیاری باید توسعه پیدا کند، عنوان کرد: از این رو تلاش میشود از بزرگان کشور در این زمینه استفاده شود.
جیلان تاکید کرد: چهارمحال و بختیاری استان هنرمندان است و ظرفیتهای بسیاری در آن وجود دارد که باید در مسیر صحیح قرار بگیرند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ۴۵۱ نقطه گردشگری در این استان وجود دارد، گفت: همچنین ۲۰ رودخانه در این استان وجود دارد که میتواند مکانی برای حضور گردشگران باشد.
وی با بیان اینکه ۱۵ روستای هدف گردشگری در چهارمحال و بختیاری شناسایی شده است، عنوان کرد: ۱۵ آبشار مهم در این استان پذیرای گردشگران است که برای جهش گردشگری استان نیاز است تمامی ارگانها دستگاههای دخیل در حوزه گردشگری به میدان بیایند که بتوانیم گردشگر جذب کنیم.
علم گردشگری در چهارمحال و بختیاری باید توسعه پیدا کند
شهرام زارع رئیس اتاق بازرگانی چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه پتانسیلهای فراوان حوزه گردشگری در این استان ناشناخته است، اظهار کرد: کشورهای بسیاری در دنیا وجود دارند که شرایط آب و هوایی آنها مشابه این استان است.
زارع با تاکید بر اینکه علم گردشگری در چهارمحال و بختیاری ناشناخته است، گفت: باید برای تک تک فعالان حوزه گردشگری با برگزاری دورههای آموزشی علم گردشگری را توسعه بدهیم.
وی گفت: چشمانداز اتاق بازرگانی استان تقویت حوزه گردشگری و ورود نزدیک به ۵ الی ۷ هزار گردشگر خارجی به استان است و در این خصوص از ظرفیت کمیسیون گردشگری استان اصفهان استفاده خواهیم کرد.
زارع تاکید کرد: کشور ایران دارای جاذبههای گردشگری متعددی است و میتوان از این ظرفیت برای جذب توریست استفاده کرد، هزینههای سفر به ایران نسبت به سایر کشورها نیز پایینتر است.
جذب توریستهای خارجی برای یک کشور اهمیت زیادی دارد، ورود توریستهای خارجی باعث افزایش درآمد ارزی، ایجاد فرصتهای شغلی، تقویت صادرات و توسعه زیرساختهای گردشگری میشود، این همه به وضوح اهمیت اقتصادی جذب توریستهای خارجی را نشان میدهد.
با افزایش تعداد توریستهای خارجی، اقتصاد یک کشور در بخشهایی از جمله صنعت خدمات، هتلداری، رستورانها، خردهفروشی و حمل و نقل تقویت میشود. علاوه بر این، فعال شدن صنایع دستی و فرهنگی به عنوان بخشهای مهم اقتصادی میتواند به ارتقای زندگی مردم و توسعه مناطق مختلف یک کشور کمک کند.
به طور کلی، فعال شدن اقتصاد گردشگری نه تنها به افزایش درآمد و اشتغال منجر میشود، بلکه باعث افزایش فرهنگ گردشگری، توسعه بنگاههای محلی و ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری در صنایع مختلف نیز میشود.
نظر شما